GAMES It all comes down to this

We are at Comic Con this weekend

18 May 2023
News & Updates

Jucătorul român W33ha, vicecampion mondial și căpitanul reprezentativei de Dota 2 a României, vine în acest weekend la East European Comic Con

Bucureștenii îi vor întâlni pe câțiva dintre jucătoriii care vor defila sub culorile României la Campionatul Mondial de Esports, găzduit anul acesta la Iași

Bucuresti, 18 mai 2023 Omar “w33” Aliwi, român de origine siriană, vicecampion mondial și căpitanul echipei de Dota 2 ce va reprezenta România la turneul final al Campionatului Mondial de Esports de la Iași, va fi prezent la East European Comic Con, eveniment ce are în loc la București, între 19 și 21 mai, la Romexpo, Pavilion B.

În cea de a doua zi a evenimentului, Omar îi va provoca pe gameri să-și testeze abilitățile în competiții 1vs1 de Dota 2 și va oferi sfaturi jucătorilor dornici să se îmbunătățească despre pașii necesari pentru a urma o carieră de jucător profesionist în esports. Omar “w33” Aliwi este un jucător profesionist născut și crescut în România, vicecampion alături de echipa sa al celei mai mari competiții de esports din lume, The International. Competițiile de Dota 2 la care a participat de-a lungul carierei i-au adus lui Omar premii în valoare de peste 2 milioane de dolari.

Acțiunea va avea loc în cadrul booth-ului Digital Throne, eveniment ce include Campionatul Mondial de Esports, ce va avea loc între 24 august și 3 septembrie la Iași. Campionatul va aduce la linia de start mai bine de 700 de jucători profesioniști din peste 120 de țări, care vor concura pentru premii totale de 500.000 de dolari.

În cadrul booth-ului Digital Throne de la Comic Con, participanții vor putea afla detalii despre programul turneului final al Campionatului Mondial de Esports și vor putea intra în competiții în jocurile pe care echipele naționale din întreaga lume le vor juca în competiție: Counter Strike: Global-Offensive, Dota 2, eFootball, Tekken, Mobile Legends și PUBG Mobile.

De-a lungul celor trei zile de Comic Con, unii dintre cei mai cunoscuți streameri de gaming din România, Ovvy, JaxiTV, imoGen, Palash, Andreas și KeTaminol vor organiza în cadrul booth-ului competiții alături de comunitățile lor.

Sâmbătă, participanții îl vor putea provoca pe Ovvy la meciuri de eFootball, iar imoGen, Palash și Andreas vor susține meciuri 2vs2 de CS:GO. În ultima zi a evenimentului, booth-ul Campionatului Mondial îi va aduce pe Jaxi și KeTaminol pentru meciuri demonstrative de CS:GO și Mobile Legends, iar competițiile de CS:GO 2vs2 continuă alături de imoGen, Palash și Andreas. Cei prezenți vor avea șansa de a câștiga periferice de gaming precum perechi de căști, tastaturi și mouse-uri, dar și bilete la Campionatul Mondial de Esports de la finalul lunii august.

În premieră, va fi prezentat gamerilor Digital Throne, simbolul evenimentului, un tron impresionant pe care vor sta, la finalul turneului din august, campionii mondiali. Participanții la Comic Con vor avea ocazia să se intâlnească și să-și faca poze în jurul tronului alături de stremerii și jucătorii lor preferați.

La final de august, cele 11 zile de Digital Throne vin cu o mulțime de suprize în materie de entertainment. Cei prezenți vor avea parte de o nenumărate activități. Pe lângă scenele principale, acolo unde se vor desfășura concertele și competițiile de esports, publicul va putea lua parte la conferințe și talk-uri cu experți din industria esports și cea dezvoltatoare de jocuri video, workshop-uri, sesiuni de meet & greet cu jucători pro. Nu în ultimul rând, Digital Throne aduce la Iați Comic Con, unde vor fi prezenți artiști și actori cunoscuți din filme si pop culture.

Despre Digital Throne

Digital Throne este un festival de 11 zile (24 august – 3 septembrie), care lansează, la nivel internațional, strategia Iașiului de a deveni o capitală globală a sportului digital, artei, educației și divertismentului.

Ca parte a Digital Throne, Iasi2023 găzduiește cea de-a 15-a ediție a Campionatelor Mondiale de Esports.

Peste 700 de jucători din peste 120 de țări vor concura pentru trofeul competiției într-un oraș care radiază o cultură unică și o istorie bogată.

From the blog

The latest industry news, interviews, technologies, and resources.